Onderhoud Kunststof Kozijnen

Onderhoudsarme Kunststof Kozijnen
De kunststof kozijnen die Hogazon bij u heeft geleverd en/of gemonteerd zijn onderhoudsarm. Hier een aantal tips voor het kleine beetje onderhoud wat wel nodig is:

Schoonmaaktip #1 Kunststof Kozijnen
Wij raden u aan om tijdens het zemen van uw ramen direct de kunststof kozijnen met schoon water te reinigen. 

Let op: Gebruik geen schurende reinigingsmiddelen, benzine, verdunningsmiddelen, azijnzuur, dissolvant, enz.

Schoonmaaktip #2 Kunststof Kozijnen
Door eenmaal per jaar uw kunststof kozijnen in de was te zetten, beschermt u de kunststof kozijnen beter tegen vuil. Hierdoor bespaart u tijd en energie, terwijl de kunststof kozijnen er netjes uit blijven zien. Een autoshampoo is hiervoor geschikt. Deze maatregel zorgt ervoor dat uw kunststof kozijn vuilafstotend worden. Uiteraard zijn uw kunststof kozijnen kleurecht en UV-bestendig, hiervoor is deze tip dus niet noodzakelijk.

Schoonmaaktip #3 Kunststof Kozijnen
De grepen op uw kunststof kozijnen zijn van roestvaststaal (RVS). Toch kan op deze grepen roestvorming ontstaan. Dit word vliegroest genoemd. Vliegroest komt niet uit de greep zelf, maar komt van buitenaf en zet zich af op het RVS. Om dit te voorkomen dient u bij de het zemen van de ramen de grepen te reinigen met water en zeep of een speciale RVS reiniger. Ook kunnen er op de grepen vlekken van vingers ontstaan. Gebruik een zachte, katoenen doek en een druppeltje slaolie om deze vlekken weg te poetsen.

Let op: Gebruik geen schurende reinigingsmiddelen, benzine, verdunningsmiddelen, azijnzuur, dissolvant, enz.

Onderhoudstip #4 Kunststof Kozijnen 
In de kunststof kozijnen die voorzien zijn van bewegende delen (deuren, draai-kiepramen, enz.) zit het benodigde hang en sluitwerk. Om te zorgen dat uw ramen en deuren goed en soepel blijven functioneren, adviseren wij u eenmaal per jaar onderhoud te plegen aan het hang en sluitwerk. Wij adviseren u hiervoor zuurvrij vet te gebruiken. Hogazon heeft een speciale onderhoudsset voor uw kunststof kozijnen, wat u onder andere kunt gebruiken voor het onderhoud van het hang en sluitwerk.

Het is raadzaam om het kozijnoppervlak 1 x in de drie jaar volledig te reinigen en conserveren. Hiervoor kunt u dezelfde onderhoudsset van Hogazon gebruiken.